Not logged in. · Lost password · Register
Forum: General Help and Support Installation and Configuration RSS
Unable to authenticate against active directory
after a dokuwiki upgrade
Avatar
CyrilF85 #1
Member since May 2010 · 4 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Subject: Unable to authenticate against active directory
Hi,

I've upgraded my wiki '2012-10-13-Adora belle' to the version '2013-05-10-weatherwax' and now the authentification is broken.

in conf/local.protected.php, I've just set
  $conf['authtype']  to 'authad'
and renamed
  $conf['auth']['ad']  in  $conf['plugin']['authad']
like in https://www.dokuwiki.org/plugin:authad

When I try to login, I get this message :
  Warning: ldap_search() [function.ldap-search]: Search: Operations error in E:\www\Docs\lib\plugins\authad\adLDAP\classes\adLDAPUsers.php on line 238

  Warning: ldap_get_entries(): supplied argument is not a valid ldap result resource in E:\www\Docs\lib\plugins\authad\adLDAP\classes\adLDAPUsers.php on line 239

windows 2003 server
Apache 2.2.11 
PHP 5.2.9-2
Avatar
fquadt #2
Member since May 2013 · 1 post
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Hi,

I'm having issues with the 2013-05-10 "Weatherwax" release and authad as well. Login works as usual but I am not recognised as superuser anymore. /wiki/doku.php?do=check shows no group memberships...

Hints anyone?

Florian
Avatar
dmcgroup #3
Member since May 2013 · 2 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Hello,

we are having the same issue as fquadt after upgrading from Weatherwax RC1 to Weatherwax stable. Login via Active Directory works, but we can't see the content because access is denied. It seems that there is something broken with the rights management.

When rolling back to RC1 everything works fine.

Cheers
Karl
Avatar
andi (Administrator) #4
User title: splitbrain
Member since May 2006 · 3179 posts · Location: Berlin Germany
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Guys, open a proper bug report please and provide as much info as possible (especially about your configuration).
Read this if you don't get any useful answers.
Lies dies wenn du keine hilfreichen Antworten bekommst.
Avatar
dmcgroup #5
Member since May 2013 · 2 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Ok, andi, I've created a bug report with some configuration infos:
https://bugs.dokuwiki.org/index.php?do=details&task_id…

Thanks
Avatar
ChrisS #6
Member since Sep 2006 · 91 posts
Group memberships: Members, Wiki Managers
Show profile · Link to this post
In addition to changing the $conf['authtype'] value to 'authad'.  All the individual auth settings need to be updated, changing the ['ad'] to ['authad'].
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Imprint
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2017-10-24, 00:37:51 (UTC +02:00)